Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Kar Biro d.o.o. so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov in s priporočilom GZS za elektronsko poslovanje. Svetujemo vam, da pred nakupom pozorno preberete spodaj navedene pogoje poslovanja, saj z uporabo izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji.

Upravitelj spletne strani

Kar Biro d.o.o.

Dunajska cesta 105, Ljubljana

Telefon: +386 40 680 385
E-naslov:  info@markkavcic.si
IBAN: SI56020330260372738  pri NLB
ID za DDV: SI50260499
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 6353169000

Definicija

Uporabnik je fizična oseba, ki uporablja spletno stran. Za kupce, ki so fizične osebe, po tem odstavku veljajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Kar Biro d.o.o. in uporabniki medsebojne obveznosti pri nakupih prek spletne strani, ki jo uporabljate urejajo s temi splošnimi pogoji poslovanja.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene so navedene v evrih in ne vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), saj Kar Biro d.o.o. na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 ni davčni zavezanec. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku. Če je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da ga kupite po pravilni ceni, ki vam jo bomo tudi navedli. Izdelka ne bomo prodali po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, če je bil kupec o nastali napaki pravočasno obveščen. Pridružujemo si pravico, da napako popravimo v roku treh delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano, prav tako si pridružujemo pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike izdelkov so simbolične, ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ažurnost podatkov

Upravitelj se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Če uporabnik nakupa ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko upravitelju napako sporoči prek kontaktnih podatkov ali elektronskega naslova. Upravitelj tudi ni odgovoren za občasno nedelovanje nakupa in nezmožnosti dostopa.

Potek naročanja

Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroča izdelke, ki so mu na voljo na spletni strani. Naročanje poteka preko 2 Checkout. O morebitni spremembi naročila oziroma preklica mora kupec o tem obvestiti upravitelja strani, in sicer na elektronski naslov info@markkavcic.si, kjer mora navesti podatke plačnika in datum naročila. Če kupec ne prekliče naročila, se naročeni izdelki v dogovorjenem roku pripravijo in odpošljejo. Naročilo je zaključeno, ko kupec prejme vse naročene izdelke.

 

Odstop od nakupa in vračilo blaga/reklamacije

Uporabnik ima pravico, da kupljeno blago vrne, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, in sicer najkasneje v 30 dneh od prejema izdelka, in sicer na elektronski naslov info@markkavcic.si ali pisno na sedež podjetja. To sporočilo se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe. Denar vam vrnemo najkasneje v 30 dneh po prejemu izdelka.

 

Pritožbe 

Ker spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, imamo učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav nam lahko pišete na elektronski naslov info@markkavcic.si. Po prejemu pritožbe vas bomo najkasneje v petih delovnih dneh obvestili, kako dolgo jo bomo obravnavali in vas vse čas obveščali o poteku postopka. Zavezujemo se tudi, da si bomo po svojih najboljših močeh prizadevali, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Načini plačila

Nakazilo na TRR, PayPal, Mastercard, Visa, Visa Electron

Rok dobave

Rok dobave je praviloma 1-2 dneva po prejetem naročilu.

Varovanje osebnih podatkov

Upravitelj menija nakup se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne strani. Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika in bo te uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje obvestil o naročilu, pošiljanje ponudb in računov) ter drugo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Uporabnik z izvedenim nakupom dovoljuje upravitelju zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob naročilu. Vsi podatki, ki jih uporabnik navede, so namenjeni le poslovanju upravitelja, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri naročilu, ne odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravitelj zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov, ali v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Komunikacija

Upravitelj bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če bo uporabnik vnesel svoje podatke v zameno naprimer za brezplačno poglavje ali se bo uporabnik prijavil na novice in obvestila. V primeru težav oziroma nejasnosti pri uporabi spletne strani in morebitnem nakupu izdelkov si upravitelj pridržuje pravico do stika z uporabnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Oglasna elektronska sporočila bodo jasno in nedvoumno označena. Pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike pa bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno bo predstavljen tudi način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, pa bomo izrecno upoštevali.