Se spopadaš z vprašanjem katero vrsto vadbe izbrati, glede na to da imaš vedno manj časa za vadbo? Se sprašuješ, koliko vadbe je potrebno, da izgubiš nekaj kilogramov? Ali pa želiš pridobiti na mišični masi? Tukaj je nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali izbrati pravilno vadbo glede na tvoj cilj.

CILJ: Izguba kilogramov

Če je tvoj cilj pokuriti čimveč kalorij in izgubiti na teži, potem je priporočljivo, da vsaj 40 do 60 minut na teden posvetiš vadbi. Najbolj priporočljiva in učinkovita je visoko intenzivna vadba. Pri visoko intenzivnih intervalnih treningih (kratko HIIT) okvirno porabimo do 15 kalorij na minuto. HIIT je super vadba, ki ji je dobro posvetiti vsaj 20 minut na dan, 2- do 3-krat tedensko.

women_on_weight_machine

Foto: http://healthiack.com/diets/how-to-lose-fat-most-efficiently

CILJ: Oblikovanje telesa

Če je tvoj cilj povečati telesno moč in okrepiti mišice, potem je zate priporočljivo, da vadiš z obremenitvijo vsaj 2-3x tedensko po 30 minut. Za krepitev mišic in oblikovanje telesa, ni nujno potrebno obiskati fitnesa, pomaga ti lahko tudi vadba doma. Primer treninga si lahko pogledaš na spodnji sliki (klikni na sliko za povečavo), ali pa preberi, katerih 6 vaj za uspešno telesno preobrazbo priporočam sam, KLIKNI TU >>

katero vrsto vadbe izbrati

Foto: https://foreverasleep.files.wordpress.com/2013/07/no-equipment-full-workout.jpg?w=730

CILJ: Vzdržljivost

Pri pridobivanju vzdržljivosti je pomembna kvaliteta pred kvantiteto, vendar je vseeno priporočljivo, da treningu vzdržljivosti posvetimo vsaj 3 do 4,5 ure na teden. Vzdržljivost lahko pridobimo s tekom, plavanjem, kolesarjenjem in visoko intenzivnimi treningi. Pri izvajanju tedenskih treningov za vzdržljivost je super, če ne izvajamo rutinske vadbe, ampak namenimo vsako uro drugemu tipu vadbe.

” Kakorkoli se odločimo, je na koncu za uspeh še vedno pomembno, da v vadbi uživamo. Tako veliko lažje vztrajamo.”

Kakšen je tvoj cilj, ki ga želiš doseči z vadbo? Potrebuješ nasvet, katero vrsto vadbe izbrati? Kontaktiraj me za BREZPLAČNO svetovalno uro.