Izgovor “Nimam časa” žal ni pravi odgovor na to, da ne utegneš oblikovati svojega telesa. Enostavne vaje, s katerimi boš vsaj nekoliko okrepila svoje mišice in prispevala k svoji želeni postavi, ti lahko vzamejo tudi samo 10 minut na dan. Te zanima, kakšne so te vaje? Potem hitro beri dalje.

 

Kratki napotki za izvedbo vaj: vsako vajo naredi 2-krat, in sicer naj vsaka vaja traja 50 sekund. V tem času poskušaj narediti čim več gibov.

Vaja #1: Izpadni korak in utež

Za vajo potrebuješ utež. V kolikor je nimaš, lahko trening opraviš tudi brez ali pa uporabiš nekaj domišlije in si vajo obtežiš drugače. Prepričan sem, da v tvojem domu obstaja nekaj, kar lahko uporabiš nmesto uteži. Tvoja začetna drža je izpadni korak, kjer imaš levo nogo spredaj, desno pa zadaj. V desni roki držiš v višini ramen utež. Nato se z vso težo telesa dvigneš in hkrati tudi iztegneš roko z utežjo v zrak. Vajo ponavljaš 25 sekund, nato jo ponoviš še z drugo stranjo.

kako v 10 minutah do čvrste zadnjice in trebuha
Vaja #2: Izteg noge pri dviganju telesa

Za vajo potrebuješ stol. Usedi se na rob stola in se z rokami primi za stol. Nato upogni kolena in spuščaj telo navzdol, tako da so tvoje nadlakti skoraj vzporedno s tlemi. Nato se dvigni navzgor in dvigni levo nogo, kot prikazuje slika. Vajo ponovi še z drugo nogo.

kako v 10 minutah do čvrste zadnjice in trebuhaVaja #3: Most

Za to vajo ravno tako potrebuješ stol. Uleži se na tla in postavi pete na stol, pri čemer so kolena ukrivljena. Nato dvigni boke visoko v zrak in jih spusti na tla. Nato se dvigni še z rameni in se spet spusti na tla. Ponavljaj gibe te vaje 50 sekund.

kako v 10 minutah do čvrste zadnjice in trebuhaVaja #4: Skrči – iztegni

Uleži se na hrbet, roke položi pod glavo in skrči telo tako, da potegneš kolena močno k sebi. Nato iztegni noge, in sicer pod kotom 45 stopinj. Počasi se vrni v skrčeno držo in ponavljaj vajo 50 sekund.

kako v 10 minutah do čvrste zadnjice in trebuhaV kolikor boš striktna in vaje izvajala vsakodnevno, bo razlika v telesni sestavi hitro očitna. Ker pa so rezultati na tehtnici lahko zavajujoči, si za lažje razumevanje meritev napredka preberi članek, kjer podrobno opisujem bolj merodajne načine merjenja rezultatov.

Katere vaje za krepitev mišic izvajaš ti? Koliko minut na dan jim nameniš? Vesel bom tvojega mnenja.