Vedno sem bil mnenja, da je genetika le izgovor tistih, ki za zapeljivo telo niso pripravljeni narediti tistega prvega koraka. Razlogi zato so lahko različni. Nekatere je strah pred velikimi spremembami, nekatere je strah pred odpovedovanjem in stradanjem, druge je celo strah pred uspehom in kaj si bodo o tem mislili drugi. 

Lepo oblikovan in zapeljiv trebuh po mojem mnenju ne bi smel biti privilegij. Vsak si ga zasluži, če je le pripravljen zato nekaj narediti. Ste za privlačen in zapeljiv trebuh pripravljeni storiti nekaj več?

Tokrat gre zares. Od začetka 8 tedenskega izziva pa do danes smo izvajali 6 vaj za uspešno telesno preobrazbo, sedaj pa bomo vse skupaj dvignili na višji nivo. Vajam, ki ste jih izvajali do danes bomo dodali posebne vaje, ki bodo namenjene samo trebušnemu predelu.

Kot se do sedaj že zavedate je za uspešno telesno preobrazbo potrebno malce tudi potrpeti in vložiti nekaj truda. Tako pri treningih, kot pri pripravi zdravih in predvsem hranilnih obrokih. Verjamem pa, da so občutki po vloženem trudu fenomenalni.  Še lepše pa je, ko se rezultatov tudi zavedamo in jih vidimo v ogledalu. Tega si konec koncev želimo vsi.

Želim, da se zavedate naslednjega dejstva:

»Trebušne mišice ima lahko vsak posameznik, razlika je le v tem kaj je pripravljen za to narediti.«

Sama anatomija telesa se med posamezniki ne razlikuje v veliki meri. Vsak izmed nas ima trebušne mišice, razlika se skriva v količini podkožne maščobe. In lahko le ugibate kaj se zgodi, če se jo znebimo.

Zato bom še enkrat vprašal, ste pripravljeni narediti korak dlje v 8 tedenski telesni preobrazbi?

Odlično.

Kot rečeno vam bom danes predstavil 4 vaje za lepo oblikovane trebušne mišice. Vaje boste izvajali v časovnih intervalih. Vajo izvajamo 1 minuto, naredimo 10 sekund pavze in nadaljujemo z izvajanjem naslednje vaje. Ko opravimo krog vseh štirih vaj naredimo 60 sekund pavze in ponovimo krog.  Potrebno je opraviti 5 krogov.

4 vaje za lepo oblikovane trebušne mišice

Hoja v hrib v položaju deske

Opis vaje: V položaju deske izmenično približujte kolena k prsim. Noge gredo pod trebuh, kot da si želite narediti korak. Dlani so pod rameni, trup je napet. Zagotovite trden in stabilen položaj v ledvenem predelu telesa.

Opozorilo: Težavnost si, tako kot pri vseh vajah deske, lahko prilagajate z rokami. Spustite se na komolce. Vajo izvajajte počasi, naj se vam ne mudi. Na začetku ni pomembno, da gibe izvajate čim hitreje. Počasi približajte koleno prsim in stiskajte trebušne mišice.

Upogib trupa z dvignjenimi koleni

Opis vaje: Ulezite se na hrbet. Noge dvignemo v položaj 90/90 (90-stopinjski kot v bokih, 90stopinjski kot v kolenu). Roke položimo na kolena in se z dvigovanjem trupa poskušamo približati zgornjemu delu piščali.

Opozorilo: Če imate težave s hrbtenico, bi vam priporočal, da noge držite na tleh (90-stopinjski kot v kolenskem sklepu) ter se z dvigom trupa poskušajte dotakniti stopal. Ko napredujete, si vajo otežite z dvigom nog

Stranski upogib kolena v položaju deske

Opis vaje: Postavite se v položaj deske. Koleno poskušajte s stranskim gibom približati ramenskemu obroču. Pri izvajanju ponovitev nogi menjajte, tako da eno ponovitev naredite z eno nogo, drugo ponovitev pa z drugo.

Opozorilo: Zelo pomembno je, da poskrbite, da boste v pravilnem položaju deske (roke pod rameni). Če vam je začetna izvedba vaje še pretežka, jo lahko izvedete na komolcih (komolci pod rameni), če je še to pretežko, lahko postavite kolena na tla in izvajate stranski upogib.

Stranski upogib trupa z dotikom komolca in kolena

Foto: Flickr

Opis vaje:  Vaja je zelo podobna upogibu trupa. Za razliko od upogiba trupa, tokrat roke položimo za vrat. Ko izvedemo upogib, trup rotiramo tako, da se z komolcem dotaknemo nasprotnega kolena. Med tem drugo nogo stegnemo naravnost proti tlom.

Opozorilo: Vajo v začetku izvedite počasi, saj poleg mišične moči zahteva tudi mero koordinacije.

25 minut za lepo oblikovane trebušne mišice. Nič več in nič manj.

Kot rečeno med vajami počivamo 10 sekund, samo vajo pa izvajamo 60 sekund. Takšen trening poleg 6 vaj za uspešno telesno preobrazbo, naredite 3x tedensko.

Se pravi 3x tedensko 6 vaj za uspešno telesno preobrazbo in 3x tedensko 4 vaje za lepo oblikovane trebušne mišice. Sam najrajši trening za trebušne mišice naredim posamezno, lahko pa trening opravite skupaj.

Ne pozabite objave deliti s prijatelji. 4 vaje za lepo oblikovane mišice lahko popestrite s tem, da se med seboj podpirate ali pa celo tekmujete.

Sedaj pa veselo na delo.